Diskuse

Co Václavu Klausovi reálně hrozí za amnestii?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já článek také nečetl, ale autor se mi líbí. Možná píše hlouposti, ale píše je úhledně.

1 2
možnosti
Foto

Závažná kriminalita jsou tresty do jednoho roku?  Nemělo dojít k potrestání soudců, kteří soudí věci víc jak osm let. Neměl stát u těch věcí provádět kontrolu spisů závažné krimality a chtít, aby soudce předložil,  jaký úkon ve spise za osm let provedl. Vymlouval se na obstrukce je směšné. trestní řád dává soudci dost možností jak v tomto případě postupovat.

0 1
možnosti
Foto

Viz konec prvního odstavce, který jste evidentně nečetl. Co se týče průtahů, mohlo to být řešeno spíše postupem jako čl. VII amnestie leden 1990, viz http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1990-c1-o1#cl7 - tedy "předložte mi ty případy a já o nich individuálně rozhodnu, jestli tam je délka stíhání (které zahrnuje jak vyšetřování ta souzení) nepřiměřená díky pochybení státu a udělím milost a nebo ne". Ale to by, v případě, že je zastavení závažných hospodářských kauz příčina a ne jen nešťastný následek amnestie, musel tyto kauzy explicitně omilostnit, což by samozřejmě bylo v rozporu se zadáním.

2 0
možnosti
Foto

Dobře provedená analýza. Mohlo by se díky rozsahu a zdůvodnění amnestie skutečně jednat o ohrožení panství práva. Trochu postrádám jen zmínění problému morálního rozměru. Karma.

1 0
možnosti
Foto

Další kopání do VK můžete sledovat dnes ve12hod na čt1 pod vedením VM;-O;-O;-O

1 0
možnosti
Foto

VM zase našel velké téma ;-D 

Bylo to zřejmé už v diskusi kandidátů na prezidenta, kdy místo aby dal prostor Roithové, Fischerovi a Bobošíkové, rochnil se v amnestii opakováním chronicky známých záběrů ČT1

0 0
možnosti
Foto

Klausovi jako prezidentovi nehrozí nic, o tom je debata zbytečná.

Podstatně smutnější je, že nic nehrozí nic ani Klausovi jako člověku, protože stále ještě existuje dosti početná skupina skalních příznivců, kteří ho budou hájit za každou cenu. A mlčící většina bude frfňat, ale nezmátoří se k tomu, aby projevila masivní opovržení nad jeho "přínosem" pro tuto republiku.

0 2
možnosti
LH

Od chvíle kdy p.president vyhlásil amnestii každý kdo ani neznal podrobnosti o jejím provádění zvedl protiklausovský prapor.Stačilo přečíst si titulky v novinách nebo poslechnout zprávy. A politici,politologové a další "hlavy pomazané" se vezou na vlně populismu a získávají zadarmo body. Opravdu jsme takové ovce, kterým je potřeba všecno předžvíkat? Neumíme si udělat názor sami? A to se netýká jenom amnestie.

1 0
možnosti
Foto

prakticky článek o ničem ~ stačilo napsat prostě NIC

2 2
možnosti
Foto

Reálně Klausovi nehrozí vůbec nic.

Mimochodem: od toho atentátu kuličkovkou dělá některá rozhodnutí, která bych od něj nečekala..

1 1
možnosti
Foto

Měla byste si to nanečisto zkoušet. Vždycky, když je nějaká ožehavá otázka, třeba DPH, tak sedněte, napište si na papír jednak Vaše stanovisko, pak také, co očekáváte od Klause a následně to konfrontujte se skutečnostíů

0 1
možnosti
JL

Clanek jsem necetl, uz me ty clanky na tema amnestie nebavi, ale precetl jsem si nadpis a na otazku v nadpise mam naprosto jasnou a jedinou moznou odpoved - NIC.

2 2
možnosti
VR

Snad jen morální nálepka v historických publikacích a v paměti žijících.

0 0
možnosti
Foto

Nečas amnestii podepsat musel, protože je to premiér bez páteře a vlastního názoru. Přizpůsobuje se okolnostem a svoje postoje prodává za prospěch jak kdysi králové svoje dcery.

1 0
možnosti
LV

Takové konstrukce a spekulace  "mám nejraději". Zejména když každý ví, že nikdy k ničemu takovému nedojde. Klaus je chráněn zákonem i po výkonu svého prezidentského mandátu. A čekat, že Unie státních zástupců vypracuje na Klause žalobu, je úsměvné. Všichni ví, že kdyby zavřeli prezidenta (bývalého) vyvolalo by to mezinárodní skandál a něco nevídaného ... A vytvořili by precedens - že příště můžou zavřít kohokoli ... Když bude k tomu "politická vůle" ...

1 2
možnosti
Foto

Čtenáře, kteří článek prokazatelně nečetli, ale mají potřebu se k němu vyjádřit "mám nejraději". Rv

1 0
možnosti